28.05.19 г.

Недостиг на работна ръка в района Prescott&Russell в Онтарио! Възможност за реализация в Онтарио с Френски език?

В една по-предна статия споменах, че управлението на районът Прескот и Ръсел обсъжда политика за кандидат-имигранти франкофони...
Всичко напредна доста и след обсъждане съвместно между община Хоуксбъри, съветника по въпросите на местният бизнес на Прескът/Ръсел, кметовете на Hawkesbury, East Hawkesbury, управленската структура на CSEPR и Cornwall, представители на местният бизнес и силно медийно присъствие се стигна до извода, че е нужно действие. Беше създаден отдел по имиграция и интеграция на кандидат имигранти франкофони, както и на желаещи зад граница франкофони да се заселят и работят в района на Прескът/Ръсел. 

Наличните работни места растат с всеки изминал ден. Глада за квалифицирани специалисти е доста по-малък, но има налични места с инженерна насоченост, търсене за счетоводители също има, но основното търсене е за оператори на машини във фабриките, както и обща работна ръка.
Заплащането също варира като разбира се стартира от минимума за провинция Онтарио - $14. Обсъждат се варианти да се предоставят на новопристигащите квартира с евентуално обзавеждане, като за себе си мога да кажа, че с подобно нещо се сблъсквам за първи път.
За тези, които се интересуват мога да предоставя имейл и телефон на отговорният за имиграцията в CSEPR. От него можете да получите детайли относно тази програма, какви изисквания има, какво се предлага и тн...
За тези, които се движиха по имиграционните програми на Квебек това би било добра възможност тъй като масата от вас вече имате защитено ниво по френски. Да наистина работата в началото както и заплащането няма да са кой знае какво, но след година или година и половина престой на място можете да подадете документи за постоянно пребиваващи. В последната година имам вече 3 подобни примера за семейства, които се сдобиха с Permanent Residence. 
Изборът е ваш! Но определено звучи като възможност.

Ето една по-стара статия, за да добиете идея за какво иде реч:


И няколко актуални:





Няма коментари:

Публикуване на коментар