19.05.13 г.

Времето на лятото, почивките, шалетата и риболова...

Отново дойде времето на лятото, почивките и шалетата...
Цяла зима чакане, но накрая дойде!
Всеки се ориентира къде да прекара почивката си, къде да оползотвори хубавите слънчеви дни. Около, а и в Монреал има много места, където може да прекараш приятно времето си особено, ако ти харесва природата и хубавите гледки. Не е за изпускане и възможността за наемане на шале за седмица или две на брега на някое езеро.
Отдавна не съм имал активност в блога и реших да споделя няколко хубави места за почивка и няколко сайта за търсене на свободни шалета.
Разбира се на първо място за търсене си остават Киджиджи, Леспак и Креигзлист, но има и други специализирани сайтове, които не трябва да се пренебрегват. Основния, който аз ползвам е ето ТОЗИ.

Също, ако сте привърженици на лова и риболова можете да погледнете страниците на Пурвуаритата в Квебек - там можете да намерите само нощувки или цели пакети включващи водач за риболов, ползване на лодки, различни всъдеходни машинки и други интересни пособия полезни за търсене на силните усещания. Аз лично препоръчвам силно едно Пурвуари, а именно Пурвуари Хюманите. Независимо, че имам от близо 8 години ловен билет никога не бих си и помислил за отстрелване на дивеч и именно затова препоръчвам Пурвуари Хюманите, тъй като собствениците предлагат на тяхната територия риболов, но не и лов.
Относно районите, в които да се наемат шалета... Аз мога да препоръчам и при желание да споделя от моя личен опит при наемане на шале в районите около градчетата Сент Агат де Монт, Сен Дамиен, Шертси, Роудън, Вал Давид, Сен Габриель и други разбира се, но върху тези райони имам по-голямо наблюдение и относно спокойствие и приятно прекарване - за мен е на 100% безспорно. В някои от шалетата, които са на езеро се предлага безплатно ползване на водно колело, каяк, кану, рибарски лодки - 3 до 4 местни, някои предлагат последните срещу скромно дневно заплащане. За привържениците на риболова - почти на всяко място има предлагане на стръв, блесни, риболовни принадлежности и пособия, но моя съвет е да си набавите всичко преди да тръгнете, като естествено не забравите и разрешителното (билета) за риболов, който може да си закупите от всеки Канейдиън Тайър. Добре е да се запознаете и с регулациите за риболов в съответния район, в който ще бъдете тъй като времето, в което е разрешен риболова на даден вид не съвпада във всички райони. Същото важи и за количеството на рибата, която можете да задържите.
Навсякъде, където съм ходил има барбекю на газ, като на някои от местата има обособени огнища навън за палене на огън и естествено скари към тях като почти всички собственици съветват за изпозлването на файърстартърите, които продават на всички щандове за къмпинг и пикник.
Добре е след като наемете шалето да разпитате собственика за присъствие на диви животни, макар че повечето собственици сами споделят, ако има някакви специфични особености.
Прекарването на време сред природата при всички положения е едно приятно изживяване и ако се придържате към всички правила и норми съм сигурен, че и вашето ще бъде такова!
Приятна ваканция на всички! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар