14.12.18 г.

Prescott & Russell, Ontario - политика за интегриране и заселване на имигранти франкофони

След преминаването на имиграционната процедура, след пристигането и установяването всеки един от нас се сблъсква с неизбежният въпрос : "И сега накъде?" 
Това се случва особено след като установим, че нещата не са такива каквито изглеждат докато имиграцията е една мечта и установяването на новото място изглежда като приключение. 
При търсенето на работа работодателят винаги иска т.нар "канадски работен опит", който като новопристигнал няма как да притежаваш. При търсенето на квартира собственикът търси препоръки, които също няма как да бъдат притежавани от новодошъл имигрант. Нещата определено не са лесни, но винаги има светлина в тунела. Светлината обикновено е покрита от плътен черен чаршаф, който не ѝ позволява да излезе на повърхността, но нея винаги я има.

Обикновено като новодошли се целим в големите градове, в които поне привидно има много работа, избор на работни позиции и не осъзнаваме, че в същите тези големи градове конкуренцията за работните места е доста по-голяма.

За какво пиша всичко това?


Има малки градове, общини и райони, които също като Канада във федерално отношение се опитват да привлекат имигранти, които имат опит и образование в определени области. Тези неща няма как да се знаят от новопристигнал имигрант, но в крайна сметка това е и целта на блогът ми - да показвам черните неща като черни, белите като бели, а също да показвам невидимите, но съществуващи факти, които могат да помогнат на новият имигрант в Канада да намери своето място под слънцето и да се установи по подобаващ начин.
Преди близо половин година се преместихме в Източната част на Онтарио, на средата на пътя между Монреал и Отава. Изненадата ми беше огромна, когато разбрах, че този район е почти 100% франкофонски и не само това - съществува субсидия за развиването на франкофонските региони в Онтарио. Заселването с имигранти за предпочитане франкофони е финансирано от правителствени и неправителствени организации. Районът на Prescott & Russell с централа град Хоуксбъри (Hawkesbury) стартира подпомагането на нови имигранти да се заселят конкретно в този район. Прескот§Ръсел не е единственият регион с подобна политика, дори напротив - има много такива, но с едно добро проучване в Интернет можете да намерите подходящото за вас място.
Ако ви възникнат въпроси за по-добра комуникация винаги можете да зададете въпросите си тук ИЛИ
в страницата във Фейсбук "Имиграция в Квебек": 


или в групата "Имиграция в Квебек - въпроси и отговори":


Късмет в имиграционният процес и установяването!

Няма коментари:

Публикуване на коментар