14.10.14 г.

Да потърсим помощ!

Днес получих на мейла си два документа. И двата са свързани с организацията на групи за взаимопомощ. Тези, които са все още в България може би ще се зачудят за какво точно иде реч, но голяма част от хората след като прочетат текста ще решат, че голяма част от нещата описани вътре не са им чужди.
Единственото, което аз самия считам като недостатък е, че тези групи ще се организират в Българската църква. Сигурно ще ме попитате защо... На първо място искам да кажа, че това е мое персонално, лично мнение. След като уточних, че написаното е изцяло лично мое мнение мога да отговоря на въпроса "Защо да е проблем, че срещите се провеждат в църквата?"...

  1. Защото не всеки от нас е религиозен. Да църквата е просто място, където могат да се проведат срещите безплатно, но от друга страна това ще спре една част от нуждаещите се.
  2. Защото църквата е доста отдалечена. Срещите започват в 19 часа, а голяма част от нас работят и дори и да имат нуждата няма как да стигнат до указаното време заради трафика в Монреал.

Както и да е... Това са детайли, които не зависят от мен, така че за момента не са важни.
По-долу ще пусна в пълния текст това, което получих като документ. Вярвам, че на една част от вас новата инициатива ще бъде полезна, а за останалата част - вие може да сте полезни на тези, които имат нужда от помощ. Понякога човек просто има нужда да поговори с някой, който ще го разбере, защото е "в същата лодка" като него и може да му "стъпи в обувките"...


Това е от мен! Приятно четене!