22.01.12 г.

Индианците и стоките, които продават в резерватите...

Крис благодаря за идеята за пост, която ми даде.
Ето поредното нещо, за което аз знам, даденост ми е и не се сещам да го опиша.
Индианците всъщност не са индианци - казват им отоктонти или мериндиен-и. Общо са 11 нации. Ако не се лъжа тук до Монреал живеят Мухоук в градчето (резервата) Канауаки (Kahnawake) и Ока, но Ока е по-отдалечено затова и ще говоря само за Канауаки.
Та индианците както са ни известни на нас са известни тук с евтините си цигари. Наистина за пушачите, Канауаки е мястото - картона излиза $19 до $27 според зависи кое ви допадне. Малборо - червено и лайт е $40 до $45 за картон - според зависи от къде си го купите - магазинчета за цигари има на корем, така че въпрос на избор и цени е къде ще спрем повече от един път. За сравнение на магазините в Монреал може би най-евтините цигари са около $6. Сами можете да си направите сметката. Дори и да сложите бензина в цената на една кутия пак излиза по-изгодно.
Освен цигари в Канауаки може да се намери и по-евтин алкохол. Не много по-евтин, но по-евтин от Монреал.
Пак там може да се намери в общи линии какво ли не ;) Има типични индиански сувенири, дрехи, техника, оръжие, ловно-рибарски стоки. Лично наблюдение ми е, че ако на първо ходене питате нещо няма да получите очаквания отговор, но ако станете постоянен клиент на някой магазин доста неща можете да намерите с питане.
Най-вероятно много от вас са чували, че ние НЯМАМЕ правото да купуваме от резервата.