1.06.12 г.

Евтини разговори до Канада и САЩ, VoIP и други съвременни понятия

Сядайки да пиша тази статия сядам с ясната идея, че не искам да си правя реклама. Дори напротив ще ви кажа да потърсите и други източници, за да бъдат нещата наистина честни.
Сигурно ще се запитате за какво точно говоря. Ами говоря за т.нар. АйПи телефони. Накратко казано това е технология, която позволява да използваме Интернет като преносна мрежа за нашия глас. За всички вас това е добре познато от може би най-популярното приложение Скайп. Скайп определено си няма конкурент, когато става въпрос за безплатни или евтини разговори през интернет. Тъй като всички знаете, че винаги има едно "НО" и тук ще дойде времето на така познатото "НО". Да наистина Скайп е безплатно приложение и ни позволява да си разговаряме безплатно с близки, приятели, понякога и с бизнес партньори, НО когато става дума за реално използване на телефон с услуги като гласова поща (voicemail), изписване на номер-а (callerID)  други подобни Скайп минава на заден план.

Реших да напиша тази статия, защото видях, че много от вас са принудени да се обаждат до Канада по една или друга причина: забавени документи, изтеглини пари от карта, които не са регистрирани и трябва да бъдат превеждани наново...все неща, които изискват по-дълги обяснения, ако искате да се разберете по телефон. С услугата, която се захванахме да предлагаме с мой колега имате възможността да си пуснете в България примерно номер от Монреал, който да ви звъни в България и от който можете да се обаждате до Канада и САЩ за сумата от 1 цент на минута (има възможност и за по-ниски тарифи). Таксата за ползването на номера е $ 0.99 и приятното е, че не се ангажирате по никакъв начин с договори. Услугата е предплатена т.е. в началото се депозират на оператора, чиито услуги предлагаме $30 и през следващите месеци забравяте за плащания - месечните такси за една година са $12 и дори по-малко (12*0.99), а разликата до 30 отива в разговори. За тези, които имат намерение да провеждат безметежно дълги разговори има възможност за такса от $5 на месец с неограничени разговори до САЩ и Канада.
Този номер, който сте си избрали ще си прехвърлите в Канада като тръгнете насам. Допълнително, ако решите имате възможност при избор на АйПи телефон да ползвате Български номер (София, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора и т.н. ...) и Канадски номер на един и същ телефонен апарат. Удобството е, че можете да ползвате тази технология навсякъде по света, където имате достъп до Интернет.
За да ползвате тази услуга ви трябва Интернет, IP телефон или VOIP адаптер (първото е на средна стойност $150 + доставка, а второто $50 + доставка - ние предлагаме и двете и цените ги има на сайта ни). Разликите между АйПи телефон и VOIP адаптер можете да намерите също описани на сайта ни, но най-общо казано - с VOIP адаптер-а можете да използвате досегашните си обикновени/конвенционални телефони, докато IP телефона има изцяло визията на обикновен телефон, но просто е пригоден за директно ползване на VoIP технологиите.
За да добиете по-ясна идея за парите, коите се плащат за самия разговор ще кажа, че преди седмица имах разговор с Торонто с времетраене приблизително 2 часа и 15 минути и за него платих по-малко от долар.
Всичко това го пиша в мой стил, но ако решите можете да погледнете нашия сайт на адрес http://www.gdcom.ca/ или обявата, която съм пуснал в БГКанада на адрес http://www.bgcanada.com/phpBB2/viewtopic.php?f=35&t=43958
Ако нещо ви интересува или искате повече подробности можете да ми пишете тук или на info@gdcom.ca и ще опитам да отговоря на всеки попитал :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар