25.05.12 г.

Ежедневието и данъците - това необходимо зло!

След дълго време неписане се включвам отново.
Имиграцията си е имиграция и който е решил имигрира въпреки промените в законодателството на Квебек и Канада като цяло.
Факт е, че доста бяха поорязани възможностите за имиграция, но за това не трябва да се съдим и грам на канадците. Те са в правото си, все пак това си е тяхната страна и те решават кое и как ще бъде. Квотите и на Квебек и на федерална Канада са напълно адекватно решение според мен заради ограничението генерално. Доста хора трябва да бъдат отрязани за имиграция, но тъй като Канада е демократична страна не искат да кажат: "Ами на! Много съжаляваме обаче от тази година квотата ни за Китай (ПРИМЕРНО) е 0!" Ще започнат едни въпроси и едни чудесии, ще започнат едни бръщолевения, че Канада се насочва към националистическа политика...


И в предните си писания съм казвал, че на Канада й трябват основно "бачкери", хора, които да дойдат тук и да излязат на пазара на труда. Факт е, че голяма част от имигрантите идват тук и вместо да излязат на пазара на труда излизат на пазара на социала, на пазара на черната работа и по този начин са по-скоро в тежест, а не полезни каквито трябва да бъдат. Това важи с пълна сила и за много нашенци, които тръгват от България с откритата идея директно да се отдадат на "социала"! Да живеят данъкоплатците!!!
Като казах "данъкоплатците" и се сетих за протестиращите студенти. Протестират си, започнаха даже да ми се качват и на главата и май не само на мен. По презумпция един студент трябва да е умен и мислещ млад човек, но като гледам масата са по-скоро една малоумна глутница отколкото хора с разсъдък и интелект. Знам, че много от вас не са на моето мнение, но ще опитам да обясня с думи прости.
Казват младежите, че искат по-ниски такси на образованието. Дори, ако може безплатно да е. Аз също съм съгласен, но до едно ниво на образованието. Средно или колежалско образование макс да е поддържано от държавата, всичко друго са екстри. Ето и примера ми. Представете си, че имате нужда от кола, която да ви превози от точка А до точка Б. Ще отидете и ще си купите някаква кола, по-вероятно втора ръка отколкото нова. Ако решите, че искате нова кола това ще ви струва пари. Ако решите, че искате Мерцедес, Ауди, БМВ, Лексус, Акюра или Инфинити това ще ви струва много пари. Ако пък решите, че искате конкретен цвят "къстъм мейд" цената ще скочи още. Същото е и с образованието - родителите плащат данъци и срещу тях някакво базово ниво на образование е "безплатно", следващото ниво е с облекчения, но университетското образование и специалностите, които впоследствие ще носят добри дивиденти на тези, които са си инвестирали времето в тях (лекари и адвокати примерно) си струват пари И трябва да струват поне това е моето мнение. Още повече, че образованието конкретно в Квебек е може би най-евтиното в Канада да не казвам и за цала Северна Америка.
Та така де... От къде тръгнах и къде отидох. Но това ми беше "на сърце" и "на клавиатура" и това написах.
Надявам се тези от вас, които вече са навлезли в дебрите на имиграционната процедура да са в напреднал стадий. А относно тези, които са решити тепърва да тръгват - един съвет: огледайте провинция Саскечуан и техните възможности.
Късмет и хубаво лятно настроение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар