4.04.12 г.

Няма нищо по-хубаво от лошото време!

Богомил Райнов си е бил прав човека.
Наистина няма нищо по-хубаво от лошото време. Можеш да си вървиш по улицата и да е пусто и да няма никой.
А сега малко да се позатопли и започва да се вижда степента на лудост на хората. Тук е мястото, където могат да се засекат както хора по потници и къси гащи и сандали, така и хора с якета и ръкавици. И то по едно и също време разбира се.
Всъщност пролет тук почти няма. Зимата и лятото я припокриват. Стоиш си. Зъзнеш. И след някой друг ден гледаш дърветата зелени, катеричките бягат наляво надясно, птиците пеят и хората хвърлят всички катове дрехи и остават полуголи. Амплитуда от -30 до +30. 60 градуса никак не са малко и това може да се случи в рамките на месец, а понякога и по-малко.

Едновременно с хората излизат и машините. Според машините също могат да се разграничат сезоните. Ако виждате малки верижни машини, които ръсят разни солища и камънак значи е зимата, а ако виждате малки прахосмукачки на колела да бродят и да обират мръсотията създадена от нас хората през зимата значи е пролет или лято.
Ама голяма мръсотия верно. Имам чувството, че зимата всички хвърлят по земята като невидели и в един момент всичката тази гряз изплува изпод снега. Да, изплуват също кучешки, котешки, ракунски, лисичи, скунскови и какви ли не още акета. За последните - животините са диви и са оправдани - те са си на тяхното място, което ние сме завзели, така че могат да си действат както намерят за добре, но за първите два вида особено домашните пак сме виновни хората. Лятото не върви, ходят си с торбички, защото глобата е солена, но зимата защо да не скатаем...то и без това ще замръзне и няма да се хлъзга. Тъпа логика, но факт! Мързела винаги е морил човешкия род и приматите като цяло. Който каже, че маймуната почнала да се труди и се превърнала в човек жестоко лъже. Маймините са еволюирали, защото са бъли мързеливи. И ние вече човешкия род еволюираме от мързел. Трудно е да се наведеш с торбичката и да вземеш снесеното от любимеца ти - току виж останалот там е допринесло за новия сорт домати дето ги ражда по 5 кила домата!
Чудих се какво да напиша, че дълго време не съм писал поради липса на муза, заетост екстраординерна и може би още нещо... И ето какво съчиних.
А и то през летните месеци надали ще има кой да чете. Повечето от нас и от вас ще са я на море, я на планина, я по къра - кой където свари!
А сега с тези нови процедури имигрантски хората съвсем се обезвериха и тези, които са напред леко злорадичко казват : "Еееех добре, че пуснахме! Глеш ли сега какво става...!", а тези които са в процес на пускане добавят "И де бляхме толкова време, че да не пуснем!? Сега къде ще се денем. Всяко нещо с времето си. И този бум ще отмине и нещата ще се канализират.
Дето е казал българския народ - спокойно вода ще има за всички!
И така мили ми читатели и читателки. Ако имате идея за някаква интересна тема, която би ви се искало да прочетете тук, или просто искате да питате нещо...е па не се стеснявайте! Питайте! Казвайте!
А за вас господин или другарю Богомил Райнов нека ви споделя, че също така....няма нищо по хубаво...от хубавото време!

Няма коментари:

Публикуване на коментар