6.01.12 г.

Така ли не ги изненада значи!?

Така ли не ги изненада зимата значи!
Е дебна вече толкова години и грам не ги изненада значи...
Имам чувството, че колите и камионите, и багерчетата и малките танкчета дебнат на нисък старт. Ей тъй само чакат да заледи някоя и друга локва или да нападат малко снежинки ж канавката.
Никога не ги изненада зимата. Особено през Януари...
Само дето различните общини показват различна степен на изненаданост и почистване. Например има общини, където политика е да стартират машините докато не се извали всичкия сняг. Което не е особено приятно – вали вали вали и какво – тротоарите стават едни затрупани, пътя чат пат е открит, но там не се събират коли и пешеходци и става мазало брате!  Но пък като тръгнат да чистят нямат спирка. Никога нямам готовност да ги снимам. В стойна организация – върволица камиони готови да поемат снежния товар, машина, която засмуква снега и го изплюва в каросерията, кола на общината, която започва да звъни, квичи, бучи и тн, ако някъде на неправилно място е паркирала кола, която пречи на почистването. Обикновено, ако колата е ваша отнасяте тикет, ако обаче наистина пречите на почистването с цялата почистваща гилдия се движи камион, който учтиво ще натовари автомобила ви и ще го помести на съседната улица, където паркирането е разрешено. Тази операция обаче ще ви струва скромните 85 пари + 43 за тикет! ;) Така, че старайте се да не спирате неправилно! След като премине почистващата гилдия в много случаи както е валял обилно сняг така след тях не виждаш и грам сняг по улицата!.
Така ли не ги изненада зимата значи!
Аз като кореняк българин ей така всеки път и всяка зима с една такава стаеност чаках да видя и си казвах: „Еееее тоз път ще ви изненада!” Ама не! Не би – всеки път излизаха преди да заледи и опесъчаваха, с почването на снеговалежа техниката беше по улицата!
Как успяват?! Не знам, а много искам да разбера....!!!
Така ли не ги изненада зимата значи!

Няма коментари:

Публикуване на коментар