4.09.11 г.

LASALLE (ЛАСАЛ)

Ласал е хубавo и приятно място. Основно тихо и уютно. Заема доста голяма площ също както и Вердън. Всъщност той граничи на изток с Вердън, на запад с Лашин, на север не знам как се казва квартала, а на юг със реката Сен Лоран/Сейнт Лоурънс. Основно се наблюдават дървени къщи и тук таме има по няколко бетонни блока. Обитаващите са местни, черни, араби, индийци и китайци. Също има българи, руснаци, румънци, а като по-големи подквартали са оформили гърците и италианците.


Инфраструктура

Инфраструктурата не е най-силната част на Ласал. Има добра пътна артерия и няколко автобуса, но се усеща липсата на метро особено зимата.

Обществения транспорт включва няколко автобуса за връзка с метрото Ангриньон, с Лашин и с Вердън. Автобусите принципно са на често и обикалят много, та дори и по-малки и скрити улици са покрити от таз гледна точка. По-горе казах, че липсата на метро се усеща осезаемо и наистина е така. Има значение дали ще стоиш на автобусна спирка и ще чакаш автобус 6 минути примерно на -30...като направим паралел с това да се чака метрото 6 минути на топло се вижда разликата. Иначе автобусите отиват и до по-големи търговски центрове, минават и покрай училища и колежи (това го уточнявам за възрастните ученици). Ето тук можете да погледнете автобусните линии, които ако сте още в България няма да ви проговорят много, но поне ще имате някаква теоритична подготовка.