29.12.11 г.

За зимата, снега, романтиката и риненето на паркинга

Зимните месеци дойдоха, а с това дойде и проблема с паркирането. Как така лятото местата за паркиране стигат за всички, а зимата се бием за едно място... Отоговора е лесен и прост - много от местата за паркиране просто са затрупани от снега, друга част от местата просто ние затрупваме като си изравяме нашите коли. Няма как, но наистина е неприятно след поредната снежна буря, когато има навявания и си изкопаем колата, защото все пак е кола и имаме нужда от нея, като се върнем просто не намираме място и обикаляме околните улички в продължение на 30-40 минути молейки се някой да благоволи да си намери някаква работа и да си разкара колата на някъде.

Кофти, но факт! :)
Първата година като дойдох нямахме кола и ми беше много гот :) Махам си гащи пеш, нося си покупките с автобуси и метра и завиждам на тези, които имат коли :) До момента, който не падна снега и не видях, че не е толкова приятно. Как да е на първата си квартира си издействахме паркинг и 2 години бях айляк - чистя си мястото и знам, че никой няма да се намърда след мен там. После обаче сменихме квартира и мястото на колата беше на улицата - толкова изринат сняг нямам през живота си :) Така, че донякъде съм съгласен, че разхода за подземен паркинг е оправдан, още повече ако трябва да се рине на -20.
В съвсем най-общи линийки зимата става едно съревнование и дебнене за място на колата, ставаш й роб особено, ако я караш. Дори и да не я караш пак почти навсякъде  паркирането се редува - ден разрешено, ден забранено. С две думи, трябва да й намериш място за следващия ден, а ако комшиите са като мен - само уикенда си ползват колата тогава е неприятно.
Затова освен всичко друго като си търсите квартира - обиколете съседните улици и вижте как е разрешено паркирането зимата. Обикновено лятото е забранено само един ден и всички останали са разрешени, но зимата е различно. Затова по едно око на знаците и ще видите дали ви удовлетворява квартирата...особено, ако сте семейство с два автомобила, които се ползват всеки ден :)

Късмет и Весело Посрещане на Новата 2012-а Година!

;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар